Ujævn hudtone / solskader

Ujævn hudtone kan med alderen opstå pga. hudforandringer. Solen er oftest den største synder til at disse ujævnheder opstår, men også genetisk påvirkning, miljø og visse medicinpræbarater, kan have indflydelse på at hudens overflade bliver mere spættet og grumset at se på. Med IPL/Laser er det muligt at forbedre hudtonen og give den sin glød igen.

Hvad er IPL?

IPL står for Intens Pulserende Lys og er en laserteknologi, som anvender et bredspektret lys med forskellige bølgelængder. IPL’ens lys indstilles til at behandle farveforskelle i huden, og kan bl.a. indstilles til at behandle pigment/melanin som findes i huden. 

pigmentforandringer IPL Laser

Hvordan virker IPL?

Når lyset fra IPL’en rammer melaninen i huden, omdannes energien til varme. Lyset får her jævnhederne i hudtonen, til at trække op til overfladen, og i løbet af 2-5 dage vil den mørke farve skalle af og en mere ensartethed i huden vil komme til syne. 

IPL er en effektiv og mild behandling til at opnå mere ensartethed og forny hudens glød, uden at lave sår på hudens overflade som fx. ved CO2-laser. Hos MediSkin anvender vi Ellipse Nordlys IPL-system, som oprindelig er danskudviklet. Nordlys Ellipse har eksisteret på markedet siden 1990’erne og er er blandt de allermest effektive og sikre apparater der findes. 

Nubret hage

Ujævn hudtone/solskader

Priser fra

900 kr.

Hvordan foregår behandling med IPL til ujævn hudtone/solskader?

Forud for din behandling med IPL, må du gerne møde op uden creme eller make-up på det område, der ønskes behandlet. 
Inden behandlingen udføres, afrenses huden og påføres en lys klar gel, som gør at lyset fra IPL’en ledes bedst muligt ned gennem huden. Du får et par briller på, som beskytter dine øjne for det skarpe lys som IPL’en udsender.
Når lyset sendes afsted mod huden, mærkes en kortvarig varme og en smerte der kan sammenlignes med et lille elastiksmæld. Det er meget hurtigt overstået.

Ca. 2-7 dage efter behandlingen med IPL vil du opleve at de behandlede ujævnheder trækker op i farve og bliver mere mørke, derefter afskalles de. Det er vigtigt at afskalningen foregår helt af sig selv.

Hvor mange behandlinger skal der til?

Der må forventes mellem 2-4 behandlinger med ca. 4 ugers interval for at opnå et godt resultat med IPL til behandling af ujævn hudtone/solskaber. Antallet af behandlinger vil dog altid være individuelt, da udgangspunktet er forskelligt. 

De fleste oplever allerede efter første/anden behandling, at hudtonen synes mere jævn og med en fornyet glød.

Inden behandlingen

Inden din behandling med IPL skal du til en gratis forundersøgelse hos vores kosmetiske sygeplejerske. Ved forundersøgelsen vil du modtage skriftligt og mundtligt information omkring behandlingen og eventuelle bivirkninger. Vi afklarer de spørgsmål du måtte have og lægger sammen en plan, der journalføres.

4 uger før din behandling må du ikke opholde dig direkte i solen, anvende selvbruner eller tage solarie. Undlad ligeledes at anvende kemiske peelinger og generelt skrappe hudplejeprodukter i min. 2 uger op til din behandling og under forløbet. Det anbefales at du dagligt anvender SPF 50 på det område, hvor du behandles under dit forløb, da huden er mere sensitiv efter IPL.
Det er vigtigt at overholde ovenstående restriktioner for at opnå optimal effekt og minimere risiko for uhensigtsmæssige reaktioner/bivirkninger til behandlingen. 

De mest optimale hudtyper at udføre IPL-behandling på, er hudtype 1-3. Har du mørk hud (hudtype 4-6), kan du som udgangspunkt ikke behandles med IPL til ujævn hudtone, da koncentrationen af melanin er for høj.

Vi behandler ikke med IPL hvis du:

  • Er under 18 år
  • Har åbne sår eller infektion i området hvor du ønsker behandling
  • Er gravid eller ammende
  • Har tatoveringer der dækker/overlapper det område du ønsker behandlet
  • Har dyrker sol/solarie 4 uger før din behandling eller anvendt selvbruner

Efter behandlingen

Efter behandlingen kan der opstå rødme og varme i huden, som kan sammenlignes med en let solbrændt fornemmelse. Dette er helt normalt og vil forsvinde igen få timer efter behandlingen. Du anbefales at afkøle huden indtil den føles normaltempereret.

Hævelse kan opstå ved større behandlinger af fx. ansigt/kinder, hvilket er helt normalt. Denne hævelse vil i løbet af 1-3 dage lægge sig. Hævelse afhjælpes bedst ved at elevere hovedet og afkøle området, og nogen kan have gavn af at tage antihistamin (håndkøbsmedicin).

Du må ikke eksponere huden for sol min. 4 uger efter din sidste behandling med IPL.

Resultat

Når du behandles med IPL til uens hudtone/solskader, vil de forandringer, som efterfølgende har trukket op og afskallet, være fjernet. Huden vil syne mere jævn og ensartet, og fremstå med en fornyet glød. 

Nye pigmentforandringer og solskader kan med tiden opstå. God hudpleje og vigtigst af alt SPF 50 året rundt, er vejen til et langvarigt resultat efter behandling med IPL. 

Vedligeholdende behandlinger kan foretages efter behov. Mange vil foretrække, at komme ca. 1 gang årligt i vinterhalvåret for at holde hudens glød vedlige og evt. fjerne nyfremkommende forandringer. 

solskader hud IPL Laser

Hjemmesiden bruger cookies til at forbedre din oplevelse, til at måle trafik og til at målrette annoncer. Ved at klikke videre accepterer du hjemmesidens brug af cookies.  Læs mere