Mediskin logo

Karsprængninger på ben

M e d   M i k r o s k l e r o s e r i n g 

Med alderen kan karsprængninger på benene opstå. For de flestes vedkommende er disse karsprængninger genetisk disponeret og kan bl.a. opstå på baggrund af stor belastning på venesystemet. Mange oplever at karsprængninger debuterer i forbindelse graviditet, årebetændelse, ved overvægt eller meget stående/gående arbejde. Med mikrosklerosering kan disse karsprængninger permanent fjernes. 

Mikrosklerosering af kar på benene

Mikrosklerosering på ben

Priser fra
1800 kr.

Hvad er mikrosklerosering?

Karsprængninger på benene kan meget nemt fjernes ved hjælp af en teknik kaldet mikrosklerosering. Her indsprøjtes et lægemiddel ved hjælp af en meget tynd kanyle i de små kar. Lægemidlet virker ved at vævsirritere karret, således at karret hæver op og lukker til. Når karret ikke længere forsynes med blod vil det henfalde og karret dør. Kroppen vil efterfølgende nedbryde det døde kar og området vil efterfølgende syne mere ensartet. 

mikrosklerosering

Vi laver årligt mange tusinde kosmetiske behandlinger

Hvordan foregår behandling af kar på benene?

Før behandlingen med mikrosklerosering skal du ses af vores klinikansvarlige læge og specialuddannet sygeplejerske, som vurderer, om du er egnet til behandlingen. Her lægger vi sammen en plan for dit behandlingsforløb og vurderer hvor mange behandlinger du ca. bør forvente. Efter forundersøgelsen skal du have 48 timers betænkningstid inden behandlingen må udføres.

På dagen for behandlingen opsummerer vi den plan vi ved konsultationen sammen har lagt, vi tager billeder til din journal (dette er lovpligtigt) og skulle du have opfølgende spørgsmål, afklarer vi naturligvis også dem.

Under behandlingen vil du kortvarigt mærke en let svie, når lægemidlet forsigtigt indsprøjtes i karret. De behandlede kar vil i den første tid syne mere røde, hvilket er helt normalt. 

Når behandlingen afsluttes, påfører sygeplejersken området en tubegaze som virker komprimerende omkring det behandlede område. Denne tubegaze anbefales at beholde på de første 24 timer efter behandlingen. Du kan som udgangspunkt genoptage dine vanlige gøremål, dog med nogle få undtagelser af træning og varme bade. 

Hvor mange behandlinger skal der til?

I de fleste tilfælde skal der mellem 2-4 behandlinger til at opnå et godt resultat. Det skyldes, at man ca. fjerner 50-70% af de kar som behandles pr. gang vi behandler. Ny behandling af samme kar, kan tidligst ske efter 6-8 uger, da kroppens nedbrydelse af karret først sker nogle uger efter behandlingen. Resultatet ses tidligst 1-3 måneder efter.

Resultat

Når karsprægninger på benene behandles med mikrosklerosering, er resultatet permanent. De kar som behandles kommer ikke igen.
Nye karspræninger kan dog med tiden opstå, hvor behandling af disse kar i så fald også kan foretages.

mikrosklerosering
Information og samtykke

Når du booker tid til en gratis forundersøgelse til mikrosklerosering af kar på ben, vil du modtage en PDF-fil på mail. Heri er den skriftlige information omkring behandlingen vedhæftet. Du bedes inden forundersøgelsen gerne have læst denne. Du skal ligeledes modtage mundtlig information ved forundersøgelsen hos vores kosmetiske sygeplejerske og klinikansvarlige læge. Du er her velkommen til at medbringe en bisidder. Efter den mundtlige information skal der gå minimum 48 timer fra at denne er givet, til at behandlingen kan udføres. Behandlingen udføres først efter at du har givet dit endelige samtykke.

Hjemmesiden bruger cookies til at forbedre din oplevelse, til at måle trafik og til at målrette annoncer. Ved at klikke videre accepterer du hjemmesidens brug af cookies.  Læs mere