Mediskin logo

Cosmelan Peeling

Pigmenteringer og Melasma 

Pigmentforandringer og ujævn hudtone kan være til stor gene, især i ansigtet.
Cosmelan peeling er en effektiv behandling til at minimere pigmenteringer der bl.a. er fremkommet i forbindelse med graviditet, solskader, ar og generelt aldersbetinget pigment.

Faktisk er cosmelan peeling en af verdens mest anvendte behandlinger til reduktion og elimering af melasma (hormonelt udløst pigmentering), da behandlingen kan trænge dybt ned i huden og dermed fjerne dybereliggende pigment.

Hvad er Cosmelan peeling?

Cosmelan Peeling er en kombineret klinikbehandling og hjemmebehandling som anvendes til behandling af pigmentpletter eller pigmentskjolder der fx ligger dybere i huden, melasma (hormonelt udløst pigmentering).

COSMELAN PEELING BESTÅR AF 2 TRIN:

  1. En kemisk peeling som påføres huden på klinikken og som skal sidde på i 10-12 timer førend den afvaskes (dette gøres hjemme).
  2. Et hjemmebehandlingsprogram som du de efterfølgende 6-8 uger dagligt anvender, som består af hudpleje og blegecreme samt solfaktor 50+.
pigmentforandringer IPL Laser

Cosmelan peeling

Cosmelan peeling består af en specielformuleret kemisk peeling, som du får på i klinikken og et hjemmebehandlingskit bestående af hudpleje og blegecreme fra Mesoestetic

Pris

4600 kr.

Hvordan virker Cosmelan peeling?

Cosmelan peeling påvirker dannelsen af melanin (hudens farvestof) direkte ved at hæmme enzymet tyrosinase, som er hovedenzymet i dannelsen af melanin i huden (farvestof). 

Masken indeholder desuden: Kojic acid, azelaic acid, phytic acid og salicylsyre – alle sammen ingredienser som er med til kemisk at peele/eksfoliere huden. Udover syrepeeling indeholder Cosmelan også ingredienser som niacinamid, alpha-arbutin, A-vitamin og C-vitamin som både beroliger og lysner huden. 

Huden vil efter endt forløb fremstå med en mere klar, jævn og ensartet hudtone og du vil opleve at hunden igen har liv og glød. 

Cosmelan peeling er en veldokumenteret behandling til:

  • Melasma (hormonelt udløst pigmentering)
  • Postinflammatoriske hyperpigmenteringer (mørke pletter efter sår/ar i huden bl.a efter acne)
  • Solskader
  • Gammelmandspletter / pigment pletter / leverpletter

Cosmelan peeling kan ydermere udføres året rundt, hvis der tages forbehold for soldyrkning.

Hvordan foregår Cosmelan peeling?

Forud for behandlingen vil en grundig hudanalyse foretages ved en forundersøgelse, hvor din pigmenteringstilstand vurderes. Her informeres du omkring cosmelan peeling forløbet og vi lægger vi sammen en plan for dig.

DEL 1 Klinikbehandling – cosmelan 1
Vi starter med at afrense og rengøre huden med en cleanser som fjerner skidt, snavs og make-up. Herefter påføres en peel prep som fjerne overskud af fedt/talg fra hudoverfladen – denne har en kraftig lugt. Peel prep sikrer at cosmelan peelingen kan arbejde mere effektivt på huden efterfølgende.

Cosmelan 1 (klinik peelingen) påføres herefter huden i et jævnt lag, særligt fokuseret på de områder hvor pigmenteringerne sidder. Peelingen ligner en brun ler-maske. Kort tid efter påførning vil masken aktiveres og det mærkes på huden som en let prikkende/sviende fornemmelse.
Masken vil i løbet af nogle timer indtørre og skal forblive på huden ialt 10-12 timer. Du afvasker selv masken efter endt behandlingstid derhjemme.

Behandling med cosmelan peeling kræver ikke betænkningstid og kan derfor udføres umiddelbart efter forundersøgelsen – dog kan det være en god idé at planlægge selve klinikpeelingen en dag hvor du ikke har planer efterfølgende og evt. i en morgentid således at du kan have masken på hele dagen og først afvaske om aftenen.

Cosmelan home pack

DEL 2 Hjemmebehandling de efterfølgende 6-8 uger med cosmelan 2
Dagen efter din cosmelan peeling skal du opstarte et hjemmebehandlingsforløb som pågår de efterfølgende 6-8 uger. Hjemmebehandlingsforløbet foregår med nogle hudplejeprodukter som du får med fra klinikken. Det anbefales ikke at anvende andre hudplejeprodukter under forløbet, udover det anviste fra klinikken for at sikre det mest optimale resultat.
Der gives 1 sæt produkter med i forløbet. Såfremt du løber tør undervejs, skal du påregne ekstra indkøb af produkter.

MORGEN
Vask – cleanser: Vask ansigt med en mild sæbe som renser huden fri for snavs, skidt og make-up
Toner: Afrens efterfølgende huden med en toner som fjerner rester af fedt og talg fra overfladen af huden
Cosmelan 2: Påfør et tyndt lag blegecreme som aktivt virker mod hyperpigmenteringerne og samtidig eksfolierer. Cosmelan 2 kan skabe reaktion i huden og bør derfor undlades ved mund og øjne såfremt huden er irriteret i disse områder.
Melan recovery: Påfør i et jævnt lag hydrerende og reparerende creme, som hjælper til at opretholde hudens fugtblance og reparere huden i områder hvor den fx er sensitiv efter cosmelan peeling. Melan recovery kan påføres flere gange dagligt hvis hunden er i reaktion (tør, afskallende og sensitiv)
SPF 50+: Påfør et jævnt lag solbeskyttelse som sikrer optimal beskyttelse mod alle typer lys (UVA, UVB, IR-A og HEV) der kan have indvirkning på at fremkalde hyperpigmenteringer og skade huden i de dybe lag. Hvis du opholder dig udendørs og i solbeskinnede timer, bør du påføre solbeskyttelse min. hver 2-3 time.

Du må efter disse steps gerne anvende make-up ved behov.

AFTEN
Vask – cleanser: Vask ansigt med en mild sæbe som renser huden fri for snavs, skidt og make-up
Toner: Afrens efterfølgende huden med en toner som fjerner rester af fedt og talg fra overfladen af huden
Cosmelan 2: Påfør et tyndt lag blegecreme som aktivt virker mod hyperpigmenteringerne og samtidig eksfolierer. Cosmelan 2 kan skabe reaktion i huden og bør derfor undlades ved mund og øjne såfremt huden er irriteret i disse områder.
Melan recovery: Påfør i et jævnt lag hydrerende og reparerende creme, som hjælper til at opretholde hudens fugtblance og reparere huden i områder hvor den fx er sensitiv efter cosmelan peeling. Melan recovery kan påføres flere gange dagligt hvis hunden er i reaktion (tør, afskallende og sensitiv)

Kontrol, vedligehold og reaktioner

1. Kontrol efter 6-8 uger
Efter 6-8 uger ses vi på klinikken igen til en opfølgende kontrol/behandling. I nogle tilfælde vil det nemlig optimere resultatet, at vi gentager processen med at påføres cosmelan 1. Det kan derfor være en god idé at have afsat tid på 1. kontrol til at gå hjem med masken på igen i 10-12 timer. Herefter pågår hjemmebehandling igen i de efterfølgende 6-8 uger indtil 2. kontrol.
Hvis der ikke er påført cosmelan 1 ved kontrollen, og resultatet er som ønsket, afsluttes forløbet her, og du overgår til vedligehold.

2. Kontrol efter 6-8 uger
Såfremt der ved 1. kontrol er påført cosmelan 1 og forløbet er forsat, laves endnu en kontrol 6-8 derefter. Her afsluttes forløbet og du overgår til vedligehold.

Efter behandlingen/vedligehold
Efter endt behandlingsforløb vil du blive vejledt i, hvordan du på egen hånd kan optimere din daglige hudplejerutine og hvad du især skal holde fokus på, for at forbedre og opretholde en sund, jævn og ensartet hud.
Det anbefales det at du dagligt fortsætter med at anvende SPF 50+ hver dag, da nye områder med hyperpigmenteringer kan vende tilbage hvis huden soleksponeres. Desuden anbefales det at vedligeholde med cosmelan 2 hver til hver anden dag om aftenen/natten.

Reaktioner
Cosmelan peeling vil de første 7-10 dage gøre huden reaktiv. Det betyder at den særligt omkring mund og øjne kan være tør, rød og sviende. Dette er normalt og du kan selv optimeres helingen ved at påføre huden ekstra fugt med melan recovery eller tilkøbe hydra creme på klinikken.
Cosmelan 2 bør undlades direkte på områderne hvor hunden er sensitiv og undgå at pille i huden.
I sjældne tilfælde kan huden afskalle således at der opstår små blærer/sår. Det er vigtigt ikke at pille i huden, men blot lade huden hele op ved at påføres ekstra fulgt med melan recovery eller tilkøbe hydra creme. Ved tvivl kan du altid kontakte klinikken, da vi har den fornødne erfaring og viden omkring håndtering af reaktioner i huden efter cosmelan peeling.

Hvor ofte skal Cosmelan Peel foretages?

Som udgangspunkt er cosmelan peeling kun nødvendig 1 gang. Der kan dog med årene opstå nye pigmentforandringer, hvis huden fx soleksponeres igen. Her kan behandlingen i så fald gentages.

Vedligehold: Den bedste måde at vedligeholde sit resultat efter cosmelan peeling, er ved at anvende lysnende/brightening produkter fx cosmelan 2 som en daglig rutine, og vigtigst af alt SPF 50+ året rundt.

Resultat

Første synlige resultat efter 4-7 dage
Peelingen vil i løbet af dagen trænge dybt ned i huden og fjerne hyperpigerpigmenteringen ved at neutralisere pigmentproduktionen. Peelingen vil øge afskalningen af huden, så den mørkpigmenterede hud begynder at skalle af efter 4-7 dage, hvorefter huden allerede vil se pænere ud.

Endeligt resultat ses op til 3 måneder efter
Da pigment ofte ligger dybt i huden, kan der gå op til 3 måneder, før du ser det endelige resultat. En stor del af behandlingen er hjemmepleje, hvor du dagligt påfører Cosmelan 2 cremen, som er en mildere udgave af selve Cosmelan 1, bestående af de samme ingredienser.
Der kan være noget pigment som ligger så dybt i huden, at det ikke kan elimineres 100%, men i op mod 95% af alle tilfælde vil der ses en markant reduktion af de pigmenterede områder.

Vi vil efter endt behandlingsforløb på bedste vis vejlede i, hvordan du på egen hånd kan optimere din daglige hudplejerutine og hvad du især skal holde fokus på, for at opretholde en sund, jævn og ensartet hud.

Husk at huden er et levende væv som tilpasses og påvirkes af mange forskellige faktorer så som; genetik, stofskifte, hormoner, søvn, stress samt miljø herunder; sol, rygning, kost, væskeindtag, skidt, snavs og bakterier fra bl.a. fingre/hænder, mobiltelefoner og sengetøj. Derfor kan der også være flere faktorer som skal tænkes ind, når man ønsker at forbedre og opretholde en sund hud. Tålmodighed og vedholdenhed er vigtige nøgleord på vejen dertil.

favicon

Er du ny kunde hos MediSkin anbefaler vi, at du bestiller tid til en gratis og uforpligtende forundersøgelse. Her gennemgår vi dine ønsker og behov hos en af vores erfarne kosmetiske sygeplejersker.

Hos MediSkin anvender vi altid markedets mest veldokumenterede produkter