Mediskin logo

Laserbehandling mod uens hudtone

M e d  I P L  / L a s e r

Pigmenteringer og uens hudtone kan med alderen opstå pga. hudforandringer. Det kan for mange få huden til at se ældre ud. Solen er oftest den største synder til at disse pigmenteringer og ujævne hudtoner opstår, men også genetisk påvirkning, hormoner og visse medicinpræbarater, kan have indflydelse på at hudens overflade bliver mere spættet og grumset at se på. Med IPL/Laser er det muligt at forbedre hudtonen, stimulere til nydannelse af kollagen og give huden en fornyet og ungdommelig glød igen.

Behandling af uens hudtone (pigmentering)

Pigmenteringer / uens hudtone

Priser fra

900 kr.

Pigmenteringer og uens hudtone

Der findes forskellige former for pigmenteringer Fælles er, at de alle bliver tricket af solen. Hos MediSkin har vi tilknyttet en hudlæge og har derfor mulighed for at behandle mange forskellige former for pigmenteringer. Der findes forskellige behandlingsmuligheder og derfor vil vi altid individuelt vurdere hvilken type pigmentering du har og hvordan vi bedst kan hjælpe dig.

Solskader, gammelmandspletter og fregner

Alderspletter, gammelmandspletter, leverpletter, fregner (Efelider) eller solskader (solar lentigo) er det samme. Disse pletter er den mest almindelige form for hyperpigmentering og ses typisk hos personer fra 40 års alderen, men kan også sagtens forekomme tidligere. Solen er den dominerende årsag til at disse hyperpigmenteringer opstår og optræder oftest steder på kroppen som udsættes for meget sol; i ansigtet, på halsen, brystet, arme og hænder. 

Pigmenteringer efter ar i huden

Post-inflammatorisk hyperpigmentering er øget pigment i områder hvor huden har været udsat for en skade og efterfølgende skal hele op. Under helingen af huden, sker der er overproduktion af pigment (melanin) som efterlader huden mørkere der hvor skaden er sket. Typisk opstår Post-inflammatorisk hyperpigmentering, hvis huden udsættes for sol under helingsperioden. Post-inflammatorisk hyperpigmentering ses ofte efter acne/bumser/urenheder eller ved kirurgiske ar.

Melasma (afgrænsede landkortslignende plamager)

Melasma er en form for hyperpigmentering kendetegnet ved pigmentskjolder som oftest ligner landkortsplamager og ses typisk hos kvinder på soleksponerende områder fx på kinderne, i panden og på overlæben.

Tilstanden melasma forekommer som regel som en reaktion på hormonelle ændringer i kroppen og ses ofte i forbindelse med graviditet eller ved opstart af hormoner fx. p-piller.

De kvindelige kønshormoner østrogen og progesteron stimulerer pigmentcellerne til at overproducere pigment (melanin), når huden udsættes for sol. Herved opstår de klassiske pigmentskjolder, som kendetegner melasma. Melasma er ikke farligt, men kan medføre psykisk ubehag, da det kan være svært at dække og kan for mørkere hudtyper give store kontraster i hudtonen. 

Melasma kan ligge i de øvre hudlag men ligger oftest dybere i huden end klassiske pigmentpletter, der er solforskyldt. Melasmas placering i læderhuden (dermis) gør det svært at fjerne, men kan langt hen ad vejen minimeres. 

Hvad er IPL/Laser?

IPL står for Intens Pulserende Lys og er en laserteknologi, som anvender et bredspektret lys med forskellige bølgelængder. IPL’ens lys indstilles til at behandle farveforskelle i huden, og kan bl.a. indstilles til at behandle pigmenteringer (melanin) som findes i huden. 

Hvordan virker IPL/Laser?

Når lyset fra IPL’en rammer pigmentet i huden, omdannes energien til varme. Varmen skaber en reaktion, der gør at pigmentet destrueres og huden begynder at producere nyt kollagen og elastin. Alt dette foregår under hudens overflade. I løbet af 2-7 dage vil hudens gamle pigmenteringer afskalle (ligner kaffegrums) og en mere klar og ens hudtone vil komme til syne. Da IPL/laser også stimulerer til nydannelse af kollagen og elastin, virker behandlingen hudforyngende. Behandlingen kaldes derfor også skin rejuvenation. 

IPL/laser er en effektiv og mild behandling til at opnå mere ensartethed og forny hudens glød, uden at lave sår på hudens overflade som fx. ved CO2-laser. Hos MediSkin anvender vi Nordlys IPL-system, som er blandt de allermest effektive og sikre apparater der findes på markedet. 

pigmentforandringer IPL Laser

Hvordan foregår behandling med IPL/laser?

Forud for din behandling med IPL/Laser, må du gerne møde op uden creme eller make-up på det område, der ønskes behandlet. 
Inden behandlingen udføres, afrenses huden og påføres en lys klar gel, som gør at lyset fra IPL’en ledes bedst muligt ned gennem huden. Du får et par briller på, som beskytter dine øjne for det skarpe lys som IPL’en udsender.
Når lyset sendes afsted mod huden, mærkes en kortvarig varme og en smerte der kan sammenlignes med et lille elastiksmæld. Det er meget hurtigt overstået.

Ca. 2-7 dage efter behandlingen med IPL vil du opleve at huden flere steder bliver mørkere og derefter afskaller (ligner kaffegrums). Det er vigtigt at afskalningen foregår helt af sig selv.

Inden behandlingen​

Inden din behandling med IPL/laser skal du til en gratis forundersøgelse hos vores kosmetiske sygeplejerske. Ved forundersøgelsen vil du modtage skriftligt og mundtligt information omkring behandlingen og eventuelle bivirkninger. Vi afklarer de spørgsmål du måtte have og lægger sammen en plan, der journalføres.

4 uger før din behandling må du ikke opholde dig direkte i solen, anvende selvbruner eller tage solarie. Undlad ligeledes at anvende kemiske peelinger og generelt skrappe hudplejeprodukter i min. 2 uger op til din behandling og under forløbet. Det anbefales at du dagligt anvender SPF 50 på det område, hvor du behandles under dit forløb, da huden er mere sensitiv efter IPL/Laser.
Det er vigtigt at overholde ovenstående restriktioner for at opnå optimal effekt og minimere risiko for uhensigtsmæssige reaktioner til behandlingen. 

De mest optimale hudtyper at udføre IPL-behandling på, er hudtype 1-3. Har du mørk hud (hudtype 4-6), kan du som udgangspunkt ikke behandles med IPL/Laser til pigmenteringer eller skin rejuvenation, da koncentrationen af melanin er for høj. Her anbefaler vi cosmelan peeling.

Vi behandler ikke med IPL hvis du:

  • Er under 18 år
  • Har åbne sår eller infektion i området hvor du ønsker behandling
  • Er gravid eller ammende
  • Har tatoveringer der dækker/overlapper det område du ønsker behandlet
  • Har dyrker sol/solarie 4 uger før din behandling eller anvendt selvbruner

Efter behandlingen

Efter behandlingen kan der opstå rødme og varme i huden, som kan sammenlignes med en let solbrændt fornemmelse. Dette er helt normalt og vil forsvinde igen få timer efter behandlingen. Du anbefales at afkøle huden indtil den føles normaltempereret.

Hævelse kan opstå ved større behandlinger af fx. ansigt/kinder, hvilket er helt normalt. Denne hævelse vil i løbet af 1-3 dage lægge sig. Hævelse afhjælpes bedst ved at elevere hovedet og afkøle området, og nogen kan have gavn af at tage antihistamin (håndkøbsmedicin).

Du må ikke eksponere huden for sol min. 4 uger efter din sidste behandling med IPL/Laser.

Mediskin klinikken

Laserbehandlinger i smukke og trygge rammer i Kolding

Hvor mange behandlinger skal der til?

Der skal forventes mellem 2-4 behandlinger med ca. 4 ugers interval, for at opnå et godt resultat med IPL til behandling af uens hudtoner og hudforyngelse. Antallet af behandlinger vil dog altid være individuelt, da udgangspunktet er forskelligt.

De fleste oplever allerede efter første/anden behandling en synlig forbedring af hudens ensartethed og fornyet glød.

Resultat

Når du behandles med IPL/laser vil de pigmenteringer, som efterfølgende har trukket op og afskallet, være fjernet. Huden vil syne mere jævn og ensartet, og fremstå med en fornyet glød. 

Nye pigmentforandringer og solskader kan med tiden opstå. God hudpleje og vigtigst af alt SPF 50 året rundt, er vejen til et langvarigt resultat efter behandling med IPL. 

Vedligeholdende behandlinger kan foretages efter behov. Mange vil foretrække, at komme ca. 1 gang årligt i vinterhalvåret for at holde hudens glød vedlige og evt. fjerne nyfremkommende forandringer. 

favicon

Er du ny kunde hos MediSkin anbefaler vi, at du bestiller tid til en gratis og uforpligtende forundersøgelse. Her gennemgår vi dine ønsker og behov hos en af vores erfarne kosmetiske sygeplejersker. 

Hjemmesiden bruger cookies til at forbedre din oplevelse, til at måle trafik og til at målrette annoncer. Ved at klikke videre accepterer du hjemmesidens brug af cookies.  Læs mere