Karudvidelser og rosacea

Vejr og vind og ikke mindst solen, kan være medvirkende til at mange udvikler karudvidelser i ansigtet og diffus rødme i huden – særligt på kinder og ved næsen. Karudvidelser kan også opstå på baggrund af en underliggende hudsygdom som rosacea og acne. Med IPL/laser kan karudvidelser og diffus rødme effektivt behandles.

Hvad er IPL?

IPL står for Intens Pulserende Lys og er en laserteknologi, som anvender et bredspektret lys med forskellige bølgelængder. IPL’ens lys indstilles til at behandle farveforskelle i huden, og kan bl.a. indstilles til at behandle hæmoglobinet i røde karudvidelser og den diffuse rødme.

karudvidelser rosacea IPL Laser

Hvordan virker IPL?

Når lyset fra IPL’en rammer hæmoglobinet i blodkarret, omdannes energien til varme. Lyset får her blodet i det lille kar til at koagulere (størkne) og dermed lukkes karret. Efterfølgende vil kroppen selv nedbryde det lukkede kar, og huden vil syne mere ensartet. 

Hos MediSkin anvender vi Ellipse Nordlys IPL-system, som oprindelig er danskudviklet. Nordlys Ellipse har eksisteret på markedet siden 1990’erne og er er blandt de allermest effektive og sikre apparater der findes. 

rosacea IPL Laser

Karudvidelser og rosacea

Priser fra

900 kr.

Hvordan foregår behandling med IPL til karudvidelser/rosacea?

Forud for din behandling med IPL, må du gerne møde op uden creme eller make-up på det område, der ønskes behandlet.

Inden behandlingen udføres, afrenses huden og påføres en lys klar gel, som gør at lyset fra IPL’en ledes bedst muligt ned gennem huden. Du får et par briller på, som beskytter dine øjne for det skarpe lys som IPL’en udsender. Når lyset sendes afsted mod huden, mærkes en kortvarig varme og en ubehag, der kan sammenlignes med et lille elastiksmæld. Det er meget hurtigt overstået.

Hvor mange behandlinger skal der til?

Gennemsnitlig må der forventes mellem 2-4 behandlinger med ca. 4 ugers interval, for at opnå et godt resultat. 

Ved rosacea, vil vedligeholdende behandlinger med jævne mellemrum være nødvendig, da hudtilstanden er konisk og nye kar/ny rødme med tiden vil opstå. Antallet af behandlinger vil altid være individuelt, da udgangspunktet er forskelligt. 

Inden behandlingen

Inden din behandling med IPL skal du til en gratis forundersøgelse hos vores kosmetiske sygeplejerske. Ved forundersøgelsen vil du modtage skriftligt og mundtligt information omkring behandlingen og eventuelle bivirkninger. Vi afklarer de spørgsmål du måtte have og lægger sammen en plan, der journalføres.

4 uger før din behandling må du ikke opholde dig direkte i solen, anvende selvbruner eller tage solarie. Undlad ligeledes at anvende kemiske peelinger og generelt skrappe hudplejeprodukter i min. 2 uger op til din behandling og under forløbet. Det anbefales at du dagligt anvender SPF 50 på det område, hvor du behandles under dit forløb, da huden er mere sensitiv efter IPL.
Det er vigtigt at overholde ovenstående restriktioner for at opnå optimal effekt og minimere risiko for uhensigtsmæssige reaktioner/bivirkninger til behandlingen. 

De mest optimale hudtyper at udføre IPL-behandling på, er hudtype 1-3, men mørkere hudtyper er også muligt at behandle karudvidelser og rosacea på.

Vi behandler ikke med IPL hvis du:

  • Er under 18 år
  • Har åbne sår eller infektion i området hvor du ønsker behandling
  • Er gravid eller ammende
  • Har tatoveringer, der dækker/lapper over i det område du ønsker behandlet
  • Har dyrker sol/solarie 4 uger før din behandling eller anvendt selvbruner

Efter behandlingen

Efter behandlingen kan der opstå rødme og varme i huden, som kan sammenlignes med en let solbrændt fornemmelse. Dette er helt normalt og vil forsvinde igen få timer efter behandlingen. Du anbefales at afkøle huden indtil den føles normaltempereret igen.

Hævelse kan opstå ved større behandlinger af fx. ansigt/kinder, hvilket er helt normalt. Denne hævelse vil i løbet af 2-5 dage lægge sig. Hævelse afhjælpes bedst ved at elevere hovedet og afkøle området, og nogen kan have gavn af at tage antihistamin (håndkøbsmedicin).

Du må ikke eksponere huden for sol min. 4 uger efter din sidste behandling med IPL.

Resultat

De kar, der fjernes ved behandlingen, vil permanent være væk. Behandlingen forhindrer dog ikke muligheden for at nye karudvidelser kan dannes. God hudpleje og vigtigst af alt SPF 50 året rundt, er vejen til et langvarigt resultat efter behandling med IPL. 

Vedligeholdende behandlinger kan foretages efter behov. Mange vil foretrække, at komme med få års mellemrum med henblik på at vedligeholde resultatet. 

Hjemmesiden bruger cookies til at forbedre din oplevelse, til at måle trafik og til at målrette annoncer. Ved at klikke videre accepterer du hjemmesidens brug af cookies.  Læs mere